Innan du kan ta del av våra gruppklasser kommer du att arbeta ihop med en coach för att förbereda dig på rätt sätt för de krav som gruppklasserna kommer att ställa på dig. Alla har olika bakgrund, styrkor och svagheter. En ordentlig individuell bedömning och utveckling av färdigheter är kritiska för nå långsiktiga resultat.

Att lära sig rörelser som är ett krav för att förbättra din fitness – rörelser som knäböj, ryck och pullups – tar tid.

Detsamma gäller för att förbättra din rörlighet, din uthållighet, din snabbhet och din styrka.

Vi brukade kasta in människor i våra gruppklasser direkt men vi fann att det var ett recept för att misslyckas. De människorna var inte redo, de rörde sig inte bra, de förstod inte sin kapacitet, de övertränade och skadade sig. En del var helt enkelt för rädda för att ens dyka upp till en klass.

Att förbättra din fitness är en långsam process. Alla har olika styrkor och svagheter när de kommer till oss. Vissa kämpar med dålig rörlighet, andra med stabilitet och vissa kommer till oss efter en operation och behöver särskild uppmärksamhet under deras rehabilitering. På andra sidan av spektrumet så dyker vissa upp ordentligt tränade med en lång historia av sport och idrott bakom sig.

Poängen är att vi alla har olika behov när vi startar ett träningsprogram. Det är inte vettigt att kasta in dig i gruppklasser innan du har lärt dig rörelserna ordentligt. Innan du tar ”examen” till gruppklasserna kommer du därför att lära dig och ha en bra förståelse för 30-40 olika rörelser och hur du kan skala ner dem till en nivå som passar dig om behovet finns.

Det här betyder också att när du väl kommer till gruppklasserna kommer du känna dig självsäker och bekväm i rörelserna, redo att ge allt med resten av gruppen i en workout.

  • De flesta gymmen fokuserar på att göra det så enkelt som möjligt att gå vidare till gruppklasserna så de kan få dig som medlem och tjäna pengar. De vill ha många medlemmar, inte träna atleter. Den här mentaliteten är vi helt emot. Här hos CFKBA tror vi på att introducera gruppen till en högre nivå av träning med en större helhetssyn. Vi tränar dig ordentligt och förbereder dig för din utveckling inom fitness. Vi introducerar dig till små gruppklasser där vi uppmuntrar gemenskap och en laganda. Vi ser till att hålla dig ansvarig för din insats och fokuserar på att det här är en livstilsförändring, inte något du bara gör en kort stund. Du är en del av ett lag, men alltid en individ och aldrig ett nummer.

Vår nybörjarkurs börjar med 3-20 tillfällen där vi går igenom din rörlighet och nuvarande nivå för att utvärdera vad nästa steg är.

Hur kommer jag igång med träningen?