Nu när semestern börjar närma sig för många och alla gör sig redo för att slappa tänkte jag skriva ett ovanligt rättframt inlägg om 5 saker som kommer att göra dig mer awesome.

De här 5 punkterna gäller allting egentligen, såväl träning som övriga livet.

1. Sluta komma med ursäkter.
Barn, jobb, pengar, inte nog med tid. Det stavas ursäkter. Jag är helt övertygad om att du upplever att du inte hinner, inte har tid, har ett tufft jobb eller liknande men det ändrar inte det faktum att det är ursäkter.

Har du inte tid? Planera bättre. Har du hela dagen planerad in i minsta detalj? Prioritera bättre. I slutet av dagen är vi vuxna människor och vi väljer precis vad vi vill göra. Vill du hinna med fler saker? Jobba mindre. Inte nog med pengar? Skaffa ett bättre jobb. Nästan varje dag hör jag från olika människor om hur de inte får ihop det, att tiden inte räcker till.

Gör något åt det då. Men kom inte med ursäkter när du inte gör något för att förändra siutationen.

2. Var konsekvent.
En gång är ingen gång, två gånger är en vana. Vill du få den där befodringen inom jobbet? Då fungerar det inte att dyka upp på jobbet ibland. Vill du uppnå resultat i din träning? Då gäller samma sak där. Om du börjar göra undantag från att dyka upp blir det snabbt en vana.

3. Bli en mästare på grunderna.
”Master the basics”. Det här går in lite på föregående punkt om att vara konsekvent, speciellt när det gäller träning. Det finns ingen som är på toppnivå inom något område, träning, jobb, whatever som inte spenderat mycket tid med att bemästra grunderna. Speciellt inom träning, alla vill ha resultat men ingen vill lägga ner tid på att bemästra grunderna. Det är inte sexigt/roligt/väljnågonvettigursäkt. Hur många har testat att knäböja tre gånger i veckan i ett halvår för att bli bättre på att just knäböja? Väldigt få, trots att alla har nytta av den övningen i alla andra rörelser vi gör. Den innehåller stabilitet i bålen, uttrycker styrka, kraft och explosivitet i flera leder och är överlag fantastisk. Ändå är det så få som gör den.

Det är många som poängterar att jag får det att se lätt ut när jag gör något inom CrossFit. Vill ni veta varför det ser lätt ut (En liten hint, det är inte lätt)? För att jag har spenderat timtals på att lära mig grunderna, på att läsa böcker, kolla videor, gå igenom artiklar och prata med andra människor om hur man kan bli bättre i knäböj, marklyft och press. Det är bara tre övningar.

4. Sluta aldrig utvecklas.
Varje dag är en ny möjlighet för dig att lära dig något nytt, att slipa på någon detalj i någon övning. Investera tiden på dig själv så att du varje kväll när du tittar dig själv i spegeln kan säga, helt ärligt, ”jag är bättre idag än vad jag var igår”.

5. Uppfinn inte hjulet igen.
I dagens samhälle har vi alla brist på tid, så enkelt är det. Självklart kan man välja att prioritera saker och det bör man göra men varför uppfinna hjulet igen? Vad jag menar med det, varför försöka hitta information själv hela tiden istället för att lära dig av någon som redan har vandrat den vägen du vill vandra? Om du vill uppnå ett specifikt resultat och du kan korta av tiden det kommer att ta från 15 timmar till 1 timma, bara genom att anlita en coach i utbyte mot pengar är det bara dåraktigt att inte utnyttja det. Tillslut måste du fråga dig, vad är din tid värd? Hade du kunnat spendera den tiden på något annat?

Oavsett om du anlitar mig eller någon annan, ta hjälp av någon för att nå ditt mål!

Är du intresserad av att komma i kontakt med mig där vi kan diskutera din träning helt förutsättningslöst är det bara fylla i formuläret här nedanför så bokar vi upp ett tillfälle som passar!

[Form id=”33″]