Enligt Tony Robbins, en världskänd talare, mentor och författare, så finns det bara 6 basala krav för människor när det kommer till deras emotionella behov.

Det gör ingen skillnad vad du gör – bygger upp ett företag, gifter dig, tränar för de olympiska spelen – Robbins tror att vi behöver alla de här 6 delarna i olika grad. Med andra ord, vi värderar inte alla de här 6 delarna lika, men hur vi värderar var och en av dem bestämmer också riktningen vårt liv kommer att ta.

Att lära känna dig själv genom att komma i kontakt med dina verkliga behov kommer att göra dig mer framgångsrik i alla delar i ditt liv, enligt Robbins.

1. Säkerhet/Trygghet

Människor måste känna sig säkra och trygga. Genom att känna oss säkra kommer också känslan av kontroll. Människor som behöver mycket säkerhet i sitt liv tenderar att inte ta så stora risker i livet, medan de som inte är i lika stort behov av säkerhet tenderar att ta större risker, både i sitt jobb och relationer.

2. Osäkerhet/Variation

Vissa människor är lyckliga genom att göra samma sak, dag ut och dag in, medan andra behöver mer variation och osäkerhet i sitt liv. Det ger en viss spänning.

3. Betydelse

Till en viss nivå behöver vi alla känna att vi betyder något och att vi är behövda. För vissa innebär det här att tjäna mycket pengar, för andra kan det betyda att bli så vältränad som möjligt och för vissa kan det innebära många följare på Instagram (jag hoppas däremot att det inte är så för dig som läser det här!). Att känna att vi betyder något behöver däremot inte komma av vår prestation: det kan vara något så enkelt att skaffa en tatuering eller en ny frisyr som gör att du blir uppmärksammad.

4. Kärlek/Relationer

Den här kan verka självklar. Vi behöver alla kärlek och relationer med andra. För oss som värderar kärlek mer än något annat här i livet är det svårt att tänka sig något annat för andra. Men tro det eller ej, inte alla ser kärlek och relationer mellan människor som deras högsta prioritet i livet.

5. Utveckling

Personlig utveckling driver oss. Jag tror att alla som tränar hos oss värderar den här rätt högt. För de flesta är en av anledningarna till att de faktiskt tränar att de ser hur de utvecklas och blir bättre. Utveckling hjälper oss att värdera oss själva mer.

6. Bidrag

Vi lärde oss alla som barn runt jul att det är mer viktigt att ge och bidra än att få. Det här är mer sant för vissa än andra. Men oavsett vart du lägger dig mellan bidra-få skalan så ger det oss en mening när vi ger något till andra. Enligt Robbins är det också den här delen, att bidra till andra och ge, som ger oss mest glädje och en känsla av att uppnå något.

Tänk nu på träning och hur du mer specifikt genom att vara en del av vår gemenskap kan uppfylla alla de här behoven:

• Träning kan bidra med säkerhet och trygghet genom att skapa en rutin över veckan, utöver att du blir mer vältränad och hälsosam.

• Vi kan definitivt bidra med variation då varje dag av träning här ser annorlunda ut mot den föregående.

• Stödet du får från gemenskapen här och de vänner du skaffar dig kan få dig att känna att du är behövd och betyder något.

• Relationer och kärlek säger sig själv lite (se ovan): Genuint stöd, genuin vänskap.

• Träning är i min åsikt en av de främsta verktygen och källorna till personlig utveckling, särskilt då vi kan mäta vår utveckling på ett objektivt sätt.

Din tur. Skriv en kommentar. Vad värderar du mest? Säkerhet, variation, betydelse, kärlek, utveckling eller bidrag?

Inlägg skrivet av Jan Clingston

 

Är du intresserad av att komma igång med oss? Klicka på knappen!