Bra träningsvanor

Det är absolut vårt ansvar som coacher att lära dig bra rörelser, programmera intelligent och se till att du kan genomföra dina träningspass säkert. Det är ditt ansvar som atlet att utveckla bra träningsvanor. Som hjälp på vägen har du här tre vanor som kan ta din träning ett steg längre.

1. Var proaktiv med din rörlighet
Vad i hela friden menar jag med det här? Alla behöver vi lite mer personligt underhåll på våra kroppar. Så lite som 10 minuter av rörlighetsträning innan ett pass kan göra stor skillnad för att hålla dig fit och skadefri. Efter att du har kommit till passet, bytt om och hälsa på alla så se till att ta tillfället i akt och leta upp alla små saker som håller dig tillbaka som fotleder, höfter, axlar och liknande.

Warmup
Spring några lätta 300-500m. Få upp din puls lite och se till att svettas. I värsta fall kan du göra några Burpees.

Stretcha/Foam Roll
Många av oss vet vart vi har dålig rörlighet och är lite stela – de är dessa områden som gör det svårt att knäböja nedanför parallellt eller att pressa en skivstång över huvudet. Spendera några minuter på att mobilisera och jobba lite med mjukdelarna (foam roller/lacrosseboll) på dina problemområden. Om du inte vet vart du ska börja kan du fråga en coach vad du borde prioritera så hjälper vi dig. Du kan också kolla upp MobilityWOD.com. Det är en grym resurs för folk som behöver enkla, effektiva strategier som hjälper dig att röra dig bättre.

2. Skriv upp alla dina workouts
Att träna utan att skriva upp vad du har gjort är som att köra utan en karta. Du vet inte vart du har varit eller vart du är påväg. Att skriva ner varje träningstillfälle hjälper dig att hålla reda på din utveckling och hjälper oss att göra välinformerade beslut i att välja vilken vikt du ska köra på och hur du kan anpassa rörelserna i olika övningar. Varje dag bör innehålla någon objektiv information om ditt träningstillfälle men även mer subjektiva. Här är ett exempel:

Warm-Up:
3 rounds NFT
5 Snatch PP (15kg skivstång)
5 OHS
5 Muscle Snatches
10 Push-ups på knän

Öka till 20kg skivstång

AMRAP 15 minutes:
Löpning 350m
12 Overhead Squats, 20kg
4 Rounds + 320m

Höll ett bra tempo på löpningen, kändes tufft men som att jag skulle klara det. Se till att inte luta framåt i OH Squats… Mid foot!

Du kan skriva upp dina workouts i en loggbok eller online. Som coacher så ÄLSKAR vi att läsa detaljerna av din workout i kommentarfältet på bloggen eller på Facebook. Det ger oss en djupare insikt i din träning och programmeringen generellt.

3. Starta långsamt och behåll perspektivet
Vi tar vår träning seriöst här på CrossFit Kungsbacka och det kommer med en rätt stor del av ansvar. Vårt urval av rörelser använder seriöst styrkekrävande och konditionskrävande övningar för att utveckla en fitness som är bred och täcker in så mycket som möjligt. Om vi inte behandlar de här rörelserna med respekt så kommer vi att nå platåer och få skador som en följd. Det bästa sättet för att se till att du når dit du vill utan att gå sönder är att starta långsamt och utveckla en bra teknisk bas. Det är faktiskt så att de första månaderna borde du inte bry dig så mycket om intensitet. Rörelserna i sig är så pass kraftfulla att om du bara utför dom konsekvent nog så kommer du att utvecklas. Efter att du börjar känna dig riktigt bekväm med de flesta av våra övningar och har en uppfattning om vikterna du kan träna med är det dags att öka intensiteten.

Att träna med ett livslångt perspektiv är otroligt viktigt. Kom ihåg att du är här för att bygga upp dig själv, inte bryta ner. Att skala workoutsen till en lämplig nivå, lyssna på din kropp och lämna egot vid dörren kommer att tillåta dig att träna under många år. Framförallt, ha kul under träningen och njut av resan.