Det är en av de största motsägelserna i vår tid. Genom vår teknologi har vi aldrig haft större möjligheter till kommunikation mellan människor. Men många studier visar att vi aldrig har kommunicerat mindre.

En del har till och med dragit det så långt att de pratar om en epidemi av ensamhet. Följderna av det är inte något man skämtar bort. Forskning har visat att upplevelsen av att vara ensam kan ha större negativa effekter på din hälsa än vad 15 cigaretter om dagen eller att vara kraftigt överviktig kan ha.

Det är rätt logiskt när man tänker på hur vårt moderna samhälle är uppbyggt däremot.

Om vi jämför med hur det var förr, så bor vi nu längre ifrån familjemedlemmar och vänner. Men en ännu större orsak till vår ensamhet kommer från teknologin som lovade oss att vi skulle kommunicera lättare och mer med varandra. Istället för att hjälpa oss har den här teknologin istället bytt ut interaktioner och samtal ansikte mot ansikte vilket leder till att vi känner oss mer isolerade.

Det är tydligt att internet inte har alla svaren – särskilt när det gäller mänsklig kommunikation och att skapa hälsosamma relationer som kan förbättra vårt välmående.

Vi behöver sociala interaktioner. Vi är sociala varelser trots allt och vi har ett inneboende behov och önskan att samspela med andra.

Om du vet med dig att du kan behöva mer “ansikte-mot-ansikte” tid med andra människor i ditt liv så kan vi hjälpa dig med det. Inte nog med att du kommer att bli mer vältränad här, pratar du med våra medlemmar kommer du upptäcka att vi inte är ett vanligt, icke-socialt gym där ingen vet vem du är.

Med oss kommer du få chansen att verkligen lära känna människorna du träffar varje dag och skapa livslånga vänner. Vi är lika mycket en social plats att varapå som ett ställe att träna. Att vara en del av CrossFit Kungsbacka är ungefär som att vara en del av ditt gamla fotbolls/handbolls/hockeylag fast utan allt tonårsdrama.

Något som kan vara särskilt användbart ifall du är helt ny i stan eller liknande.

Om du redan är en del av vår gemenskap men upplever att du fortfarande är begravd i din telefon större delen av din vakna tid så har du här tre tips för att du ska få din dos av social tid varje dag:

1.Gå med i en klubb eller ett lag: Det kan vara basket, innebandy, en bokklubb eller kanske någon ny typ av hobby du vill prova på. Oavsett vad, när du bokar upp dig på något är det mer sannolikt att du faktiskt genomför din plan att engagera dig i den verkliga världen lite mer.

2.Ställ upp som ledare eller funktionär: Hitta något som du är passionerad över— hundar, ta emot nyanlända eller liknande – och ge tillbaka till samhället genom att ställa upp som kontaktperson, ledare, funktioner eller vad det nu kan vara.

3.Prata med främlingar: När var den senaste gången du började prata med någon i café kön? Du kanske lär dig något nytt, lär dig att uppskatta något eller hur ljligt den än kan låta, får en ny vän. Det finns alltid något du kan få ut i varje möte med en annan människa och att på ett vänligt sätt skapa möten – även med främlingar – är ett garanterat sätt att ändra ditt sätt att se på livet till det positiva.

Så, en sista utmaning till dig: Hur omöjligt det än kan låta, lämna din mobil hemma en eller två gånger per vecka….

(OK, det kanske är FÖR omöjligt!).

Inlägg skrivet av Jan Clingston

 

Är du intresserad av att komma igång med oss? Klicka på knappen!