I slutändan är en av de största orsakerna varför många inte börjar på sin resa till ett mer hälsosamt och välmående liv enkel: RÄDSLA. Rädsla för det okända, rädsla för att misslyckas, rädsla för att skada sig, rädsla för att inte passa in, rädsla för att skämma ut sig…

Under alla de åren jag har coachat människor har jag lärt mig att mycket av den här rädslan är baserad på myter och antaganden: myter om vad folk antar att gymmet ska vara och tidigare erfarenheter som leder dem till att anta att alla andra gym måste vara likadana som de upplevt.

Erfarenhet har också lärt mig att många delar samma rädsla baserad på samma myter eller tidigare erfarenhet.

Det är dags att få lite klarhet i de här myterna och förhoppningsvis se till att de försvinner för alltid och istället visa vad verkligheten skulle vara ifall man tränar med oss.

RÄDSLA:

Jag kommer att gå in i gymmet och känna mig dum för jag vet inte vad jag gör och ingen kommer att orka ta sig tid att hjälpa mig.

ELLER:

Ett gym jag var medlem hos tidigare kastade in mig direkt i gruppklasserna. Jag hade ingen aning vad jag skulle göra och spenderade hela tiden där överväldigad och rädd.

VERKLIGHET:

Hos oss kommer du inte att bli lämnad i sticket. Vi kommer inte låta dig försöka lista ut allting för dig själv och vi kommer verkligen inte att bara kasta in dig i en gruppklass innan du själv känner dig både fysiskt och mentalt redo för det. Hos oss startar din resa med ett första 1-on-1 tillfälle, helt gratis, med en coach som tar sig tiden att lära känna dig och dina behov, mål och fysiska begränsningar. Sedan kommer du göra personlig träning med en coach som förbereder dig ordentligt för gruppklasserna om det är de du vill vara en del av (en del vill stanna i personlig träning för att de föredrar att ha en coachs hela uppmärksamhet, medan andra föredrar gruppmiljön).

RÄDSLA:

De kommer att förvänta sig att jag staller mig på en våg och tar mina mått öppet för alla inom fem minuter från att jag kliver in genom dörren.

VERKLIGHET:

Om du inte vill få hjälp med kosten och få en individuell kostplan behöver du inte bli vägd eller få dina mått tagna. Oavsett gör vi det aldrig öppet inför andra.

RÄDSLA:

De kommer försöka få mig att hoppa på höga lådor, klättra i rep och stå på händer, jag är livrädd för höjder och att hamna upp och ner.

ELLER:

”Jag har fått så många skador och kronisk smärta i takt med att jag blivit äldre. Jag är rädd att bli skadad på grund av intensiteten och vikterna.

VERKLIGHETEN:

Ingen kommer att tvinga dig att klättra i ett rep eller stå på händer förän du är fysiskt och känslomässigt redo. Det kan betyda att du aldrig lär dig att stå på händer, men det är helt okej. Det finns många enklare sätt att bygga upp axelstyrka utan att behöva vara upp och ner. Övningarna kommer att anpassas utefter din förmåga, dina mål och dina begränsningar. Vår främsta prioritet är att se till att du inte skadar dig.

RÄDSLA:

Jag är ingen tävlingsmänniska så jag kommer inte trivas i en tävlingsinriktad gruppmiljö.

ELLER:

”Jag är ingen atlet. Är det ens realistiskt att tänka att jag kan bli medlem hos er?

VERKLIGHET:

99 procent av våra medlemmar ser sig inte som tävlingsmänniskor. Mer än 60 procent ser sig inte ens som atleter. Ingen bryr sig om hur mycket vikt du lifter eller hur snabbt du klarar av en workout. Vår prioritering är att individualisera din upplevelse för att se till att vi hjälper dig på din resa till en mer vältränad och välmående version av dig själv, inte de runt omkring dig. Ingen kommer att döma dig för något.

RÄDSLA:

”Jag har testat att bli medlem i gym tidigare. Det har aldrig fungerat för mig.

VERKLIGHETEN:

Har du någonsin blivit coachad? Någon som hjälper dig att hålla koll på din hälsa, kost och träning? Om du aldrig har arbetat med en professionell coach kan det vara ett bra läge att ge vårt gym en chans. Det är annorlunda här.

Inlägg skrivet av Jan Clingston

 

Är du intresserad av att komma igång med oss? Klicka på knappen!