Det absolut bästa löftet du kan ge till dig själv och din träning: sluta läsa alla tidningar.

Varenda tidning, allt från Se och Hör, Aftobladet till träningstidningar bygger på samma modell.

1. En bild på omslaget som ska göra att du får dåligt samvete
2. En rubrik som lovar att “lösa” ditt problem
3. En omöjligt lång lista på ”hemligheter” eller “tips
4. Annonser
5. Annonser
6. Annonser

Det här stämmer för tidningar riktade mot män också, de är bara lite mer subtila med hur de försöker ge dig dåligt samvete. De lever på att du inte känner dig tillräcklig för att sälja tidningar och andra saker. Det är en försäljningsmodell helt enkelt.
Det är därför saker som ”thigh gap” ens finns och varför det kommer någon ny grej varje vecka. Båda är löjliga skapelser av de som skriver tidningarna, specifikt gjorda för att du ska känna att du inte duger. Det kommer alltid att finnas mer saker de kommer på. Ingen brydde sig om hur mycket utrymme det fanns mellan deras lår innan det uppfanns av en försäljare. Så varför bryr vi oss?
Emotionell bräcklighet. Vi är sårbara. Vi känner att vi inte duger till någonting, att vi misslyckas ofta. Det här är vad vi blir sålda så det är vad vi fortsätter köpa.

Det är här CrossFit kommer in.
Den genomsnittsliga CrossFit atleten kan mer om fitness och hälsa än någon ny stjärna med en ”superdiet”. Alla kvinnliga atleter inom CrossFit vet vad knäböj gör med deras kroppar: de får en rumpa. Och varje manlig atlet inom CrossFit vet att sexpacket kommer från att äta riktig mat, inte ”Six-pack secret” workouts. Och alla vet hur de ska vara duktiga på något.
Några är duktiga på marklyft. Andra är bättre på konditionsbitar. En del andra är experter på hur man ska äta. Och vissa är helt enkelt grymma på att dyka upp varje dag och jobba hårt. Varenda sak av de jag skrivit är bättre än ett ”thigh gap.”

Här har du ett riktigt bra löfte: börja träna idag. Tio minuter, tjugo, en halvtimma med en coach eller ett fullt pass. Lär dig något. Om du inte har vikter hemma, lägg i varje tidning du kan hitta i soppåsar och bär dem utomhus. Knäböj med dem, plocka upp dem och pressa dem ovanför huvudet 30 gånger. Kasta dem. Bär dem runt tomten. Det är det enda sättet de kommer att få dig att må bra istället för att känna att du är kass, och det enda sättet de kommer att hjälpa dig att förbättra din hälsa.

Fundersam på hur du kan komma igång med oss? Boka en gratis konsultation här med en coach. Ingen kostnad, inget krav på att du ska köpa något eller liknande.