Om Oss

CrossFit Kungsbacka är Kungsbackas bästa träningsanläggning. Vår 200 kvadratmeter stora anläggning är utrustad med en 7 meter lång Pullup/Squat rigg, 100-tals kg med vikter, tyngdlyftningsstänger, kettlebells och massor annan utrustning tillsammans med en yta för barnen.

Vi erbjuder grupp och individuell träning inom CrossFit. CrossFit träningspass består av konstant varierade funktionella rörelser utförda under hög intensitet. Men vad betyder det? Det betyder att våra träningspass alltid är varierade (som det vardagliga livet), de består av helkroppsrörelser (som de du kan hitta i det vardagliga livet) och vi utför de här rörelserna under hög intensitet (men alltid med korrekt teknik och form, säkerheten är A och O).

Hur gör vi det?

Här hos CrossFit Kungsbacka kommer du aldrig hitta rader av maskiner, löpband och Crosstrainers. Istället har vi pullup-bars, kettlebells, skivstänger och stora öppna ytor för att knäböja, springa, hoppa, klättra, lyfta och kasta – röra din kropp som den är gjord för. Alla våra träningspass består av övningar som efterliknar rörelser i det vardagliga livet eller sport. Du skulle aldrig bicepscurla upp ditt barn i det verkliga livet så varför göra det i gymmet? Vi fokuserar på att förbättra funktionella rörelser som är nödvändiga och vanliga i dina vardagliga aktiviteter.

Det här betyder också att du aldrig kommer att bli uttråkad. Med vår konstant varierande programmering så är det ovanligt att samma träningspass kommer upp två gånger under samma år och du kommer aldrig att behöva fundera ut dina egna träningspass eller spendera flera timmar i gymmet. Istället är våra träningspass alltid programmerade åt dig, de är anpassningsbara till din fitnessnivå och de är sällan längre än 60 minuter vilket gör att till och med de med ett fullt schema kan klämma in ett träningspass.

Vår programmering har som mål att öka din kapacitet i tio olika domäner: syreupptagningsförmåga, uthållighet, styrka, rörlighet, effekt, snabbhet, koordination, smidighet, balans och precision. Slutresultatet? Övergripande fysisk fitness och återställd vitalitet.

Är CrossFit Kungsbacka något för mig?

CrossFit Kungsbacka är något för dig om du:

  • Vill komma i form men vet inte hur du designar ett träningsprogram
  • Ogillar den opersonliga känslan i vanliga gym
  • Har tappat intresset och motivationen till din vanliga träning eller om du lätt blir uttråkad
  • Tror att du inte har tid med träning
  • Är ute efter att bli snabbare eller starkare för din idrott
  • Inte längre ser några resultat med din nuvarande träning

De som tränar här på CrossFit Kungsbacka är väldigt blandat; det inkluderar medlemmar från alla olika delar av livet. Småbarnsmammor/pappor, kontorsarbetare, hantverkare, ung och gammal. Oavsett vad du arbetar med eller hur vältränad du är kommer du ha nytta av träningen här på CrossFit Kungsbacka.

Sök i vilken ordbok som helst efter ”gemenskap” och du hittar följande definitioner:

gemenskap: samhörighet, nära förbindelse.

I CrossFit är gemenskap den drivande faktorn bakom vår framgång, både fysiskt och mentalt. Kort sagt, vi kan inte vara framgångsrika utan vår gemenskap. Det är vår gemenskap som ser till att vi dyker upp regelbundet. Vår gemenskap inspirerar. Vår gemenskap hjälper oss att fokusera på våra individuella och kollektiva mål.