Jag har i hela mitt snart 30-åriga liv hållit på med både fotboll och innebandy, ju mer desto bättre. Efter diverse skador, operationer och trots kroppens relativt ringa ålder hade träningen nu blivit synonymt med smärta och inte alls särskilt kul. Oxe och envis som jag är vägrade jag erkänna för mig själv att det gjorde mer ont än vad det var roligt, men tillslut kom jag till insikt att jag måste bygga upp kroppen från grunden igen. Efter att ha gett diverse kommersiella gym ett försök har jag också insett att det inte är något för mig, och plötsligt en dag så låg den där i mitt facebookflöde; annonsen om CrossFit Kungsbacka.

Efter att ha kollat på videon i annonsen flertalet gånger var anmälan ett faktum. För det första så innehöll annonsen ordet ’challenge’ – de som känner mig vet att det ordet hade räckt för att väcka mig från graven. Och för det andra så såg det vansinnigt roligt ut! Redan efter första träningen var jag fast, trots att jag knappt kunde gå dagarna därpå… men träningsvärk är en skön smärta!

Min första ’Bright spot’ var att det faktiskt inte behövde innebära att det gjorde ont för att bli svettig och få upp flåset. Sedan att höpåsar, vattendunkar och höbalar á ca 300 kg på pallyft är busenkelt att få fram till rätt plats i stallet är definitivt en bonus. Vardagslivet har liksom blivit lite lättare och bara det är en framgång i sig!

Just nu jobbar jag på att kunna göra en ordentlig pull up utan gummiband eller någon annan form utav hjälp. Det är en bit kvar, men än så länge är framgångarna större än innan iallafall.

Jag kommer förmodligen att få äta upp vad jag kommer säga nu, men ett utav mina favoritminnen var första gången Jan plockade fram släden. Där och då ville jag inget hellre än att kasta släden med tillhörande vikter i ansiktet på honom, men det finns inte mycket som slår känslan som när kroppen är helt slutkörd!

Är du intresserad av att komma igång med oss? Klicka på knappen!