1. Vad fick dig att börja med CrossFit?

  Jag gillar verkligen att ta i, köra så svetten rinner, tills armarna viker och benen inte bär mer. Låter ju konstigt men att bli helt slut är en fantastisk känsla. Visste inte mycket om CF utöver att jag hört att det är jobbigt och högintensiv träning med mycket styrka. Jag hittade CrossFit Kungsbacka på Facebook och tänkte ”Testa måste man ju”.

  2. Vad var ditt första intryck? Hur har det förändrats?

  Mitt första intryck var ”när kan jag börja” det var en lååång startsträcka för att gå nybörjar kurs, vilket jag förstod sedan är extremt viktigt för att undvika skador. Men så otålig jag var. När jag var igång och kunde gå på klasser tänkte jag perfekt nu kan jag detta. Men ack så fel jag hade. Mycket teknik att nöta, så känslan när det sitter är oslagbar.
  Intrycket har förändrats till att detta inte är en sport man gör ett tag som man sedan kan och förhoppningsvis blir bra på, som med t,ex fotboll, step pass på Nordic eller en gympa vals med Friskis. Med CF vill du ständigt lära dig mer, bli bättre med vikter, springa snabbare, klara att stå på händer en viss tid och till slut kanske till och med hand stand push up. Att välta däck, springa med släde och annat konstigt låter ju som ett skämt, men herregud så roligt det är.

  3. Vad var din första ”Bright Spot” när det verkligen gick bra?

  Hmm, jag har så mycket kvar att lära, men jag insåg för en tid sedan att jag är stark i mina ben, att jag har en jäkla vilja och att jag tycker detta är extremt roligt. Men första gången det gick verkligen bra var med Marklyft!

  4. Vad jobbar du på just nu?

  Haha, vad jobbar jag inte på?! Nä då, jag vill ju klara strikta pullup. Det kämpar jag för.

  5. Vad är ditt favorit minne från CrossFit Kungsbacka?

  Det låter larvigt, men det finns många, ett morgonpass när solen lyser in, man blir sådär extremt svettig efter en wod på 24 minuter, man har tagit mer vikt än vanligt, sprungit snabbare än innan och vännerna hejar på som aldrig för, den känslan är fan oslagbar.
  Men ett minne är när jag får upp stången i en overhead squat på rätt sätt första gången, den känslan är inte heller fel. Som sagt, många minnen har jag, men de bästa är efter passen, helt svettig och lycklig!

 

Inlägg skrivet av Christoffer Emanuelsson 20160721_8300

Är du intresserad av att komma igång med oss? Klicka på knappen!