Hösten 2012 flyttade jag till Örebro och vägde x antal kilo för mycket. Jag bodde då i närheten av ett ställe jag aldrig sett förut, en crossfit-box. Efter att ha kollat lite på youtube och olika sidor tänkte jag att jag nog skulle tycka det var roligt. Men då jag själv såg mig som alldeles för stor för att börja tog det mig 2,5 år och x antal kilo lättare innan jag vågade gå på ett prova på-pass. Mycket tack vare påtryckning från en vän som tränade crossfit-inspirerad träning. Sedan dess har jag varit fast.

Mitt första intryck var: hur ska jag överleva detta? Men samtidigt tänkte jag: j*vlar vad grisigt det här kommer bli, satan vad roligt. Och efter den gången har jag tänkt vid varje pass: nu jädrar ska kroppen få kämpa. Jag blir aldrig rädd för ett pass längre utan ser varje wod eller övning som en grej jag alltid kan bli bättre på.

Första gången jag kände att det gick bra var när vi körde en team workout och den var minst 60 min och vi pushade varandra genom hela skiten. Vi grisade oss enda in i mål även om vi ville dö efter 10 minuter. Där och då hittade jag tillbaka till träningsglädjen och jag hittade en träning som jag kunde älska (och hata samtidigt) och längta till varje dag, vilket jag inte haft sedan jag slutade med simningen.

Just nu arbetar jag med att stabilisera upp min kropp och få den jämnstark. Bygga upp min ena lats så att jag ska kunna bli starkare i varje övning och använda rätt muskler. Innan jag kom till CrossFit Kungsbacka har jag använt mina muskler på fel sätt så sedan november har jag börjat om för att få in rätt teknik på tyngdlyftningen och klara av de gymnastiska övningarna (2 pull ups på en gång nu iaf ;))

Jag kan nog inte komma på ett exakt favoritminne, utan jag har känt mig så otroligt välkommen från första start. Och det sättet som alla bemöter varandra med värme och kärlek, finns med varje enskild person genom hela passet är fantastiskt. Boxen är mitt ställe att tanka energi tillsammans med helt underbara människor. Men för att säga ett så måste det vara när vi körde Kalsu (för människan som har en hatkärlek till thrusters) och jag lyckades genomföra den på RX-vikt och alla stod och skrek på mig och led med mig. Det är en fantastisk känsla att få det adrenalinpåslaget från alla som hejar på en.

Är du intresserad av att komma igång med oss? Klicka på knappen!