Jag började med CF då jag i slutet av semestern fick syn på en inbjudan till New You Challenge på Facebook. Bringan hade ramlat ner och lagt sig på magen och barnen hade för första gången kört ifrån mig i skidbacken under vintersemestern. Jag hade redan tidigare insett att jag behövde träna i någon form för att orka med att göra det som jag tycker är kul för egen del eller tillsammans med familjen (som vindsurfing, skidor o segling). När NYC dök upp så tänkte jag att det är nu eller aldrig.

Det var med skräckblandad förtjusning som jag steg in i träningslokalen inför första passet. Jag hade inte kört någon form av intensiv träning sen jag gjorde lumpen som röjdykare. Hur skulle en kropp som vilat sig i form i 28 år reagera? Tja, efter WODn så kom svaret: Det kändes som om jag hade behövt rycka upp lungorna ur halsen för att vädra dom och benen var som gelé MEN det gick!

Min första lilla ”Bright Spot” kom en morgon när vi innan dagens pass konstaterade att gårdagens uppvärmning i princip motsvarade det som vi gjorde på vår allra första WOD. Det kändes riktigt bra!
Den riktigt stora grejen var dock när jag insåg att jag hade hittat en träningsglädje i CF som jag aldrig varit i närheten av tidigare.
Helt plötsligt var träning inte ett nödvändigt ont som aldrig blev av, nu var det kul på riktigt!
Sen så var det ju inte helt fel att gå från 12 till 7 minuter på det referenstest som gjordes första o sista veckan under NYC

Just nu så jobbar jag på hemläxan som jag fick efter att ha fastnat slingrandes som en liten mask under situps-delen av det första referenstestet. Det går mycket bättre nu, men (första) målet är att kunna riva av 50 situps på raken utan att krokna.

Mitt favoritminne (utöver den goa gemenskapen i vår NYC träningsgrupp) måste ändå vara den absurda första upplevelsen med slädjä…
Jag satt efteråt och försökte återuppväcka mina krampande ben från de döda, Oscar ligger utslagen på rygg o tokflinar och Jan C passar på att ta en sadistiskt leende selfie på spektaklet. Det är nån form av galen men go humor som speglar stämningen i CrossFit Kungsbacka

 

Är du intresserad av att komma igång med oss? Klicka på knappen!