Vad fick dig att börja med CrossFit?

Fick höra om Crossfit av en kollega för ett par år sedan. Han var sjukt vältränad, hade sår på armarna och var jäkligt noggrann med vad han käkade. Det väckte mitt intresse. Tyckte kanske det verkade lite skruvat när han berättade att det var som en blandning av av gymnastik, styrkelyft och idioten. När han förklarade att tävlingsmomentet kunde bestå av lite vad som helst, eller att man iaf inte fick reda på momenten före tävlingsstart, förstod jag att det handlade om varierad träning. Fick förklarat för mig att det inte handlade om att vara bäst på något utan snarare ha en hög lägsta nivå. Satte iaf igång och youtuba och under de två följande åren körde jag crossfit inspirerade pass själv på gymmet (trodde jag). Började känna på olympiska lyft och en del av benchmark Wod:arna. För ett år sedan fick jag syn på Crossfit Kungsbacka på nätet. Ett par dagar senare var jag dör och provtränade.

Vad var ditt första intryck? Hur har det förändrats?

Mitt första intryck var framförallt hur seriösa passen var. Till skillnad från att lalla runt på gymmet och köra de stationer som var lediga var passen (jag kallar det pass men vill poängtera att det inte alls liknar traditionella pass på gym typ pump etc) nu mer genomtänkta men också mer tidseffektiva. Märkte rätt så omgående att min lyftteknik behövde ses över. När tekniken började falla på plats var den första aha-upplevelsen hur mycket tyngre jag kunde lyfta. Denna aha-upplevelse sitter fortfarande i för jag ökar fortfarande i styrka utan att köra några avancerade programmeringar. Nyckeln som jag ser det är kontinuiteten man får i och med coachernas upplägg samt de välkomponerade passen.

Vad var din första ”Bright Spot” när det verkligen gick bra?

Mitt första riktiga bright-spot var när vi efter två månader körde Kalsu. Hade inte en aning om var detta var i förväg, hade bara fått höra att nästa pass blir det jobbigt. Kör på tänkte jag, hur illa kan det vara? Visade sig iaf vara tunga thrusters i kombo med burpees. Jag har aldrig lidit så under 30 min. Efteråt var jag som en blåmanet i kroppen men jag var lycklig. Utöver just träningen i sig känner jag att man fått tillbaka det sociala i träningen. Jag själv har en bakgrund i lagsport så jag vet ju hur gött det är med snacket innan efter träning. Nu kan jag känna att detta drar lika mycket som träningen i sig. Det har blivit en grym gemenskap. Det enda jag saknar är att vi hyr en buss och åker på bortamatcher på söndagar.

Vad jobbar du på nu?

Just nu jobbar jag på mina svagheter. Jag är relativt nöjd med hur jag hanterar skivstång och flåset men känner att jag vill höja min lägstanivå genom att bli bättre på de gymnastiska momenten såsom toes to bar och handstand push-ups för att kunna ställa upp och tävla individuellt kommande året.

Vad är ditt favoritminne från CrossFit Kungsbacka?

Bästa minnet än så länge var när vi i juni ställde upp på lagtävlingen Battle of Halland. Vår placering glömmer vi men just det att så många som inte var med och tävlade från vår Box dök upp och var där under hela dagen och pushade tyckte jag var grymt! Låter väl som en klyscha men mentaliteten att alla pushar varandra är grym, den genomsyrar varje pass.

Låter det här som något som skulle passa dig? Varför inte komma in för ett första möte, helt utan några krav eller kostnader så kan vi sätta oss ner och se om vi passar för dig och du passar in här. Fyll bara i dina uppgifter här så kontaktar vi dig

[Form id=”31″]