Jag ville börja träna mer regelbundet igen efter ett längre uppehåll och gick tillbaka till det gamla gymmet och gruppklasserna som fanns där. För första gången i mitt liv så var den där traditionella träningen inte rolig längre. Träningen blev något trist som man behövde få gjort och så ville jag inte leva resten av mitt liv. Jag behövde hitta något nytt sätt att träna på och få tillbaka träningsglädjen.

Samtidigt hade jag fått en utmaning i en ledarskapskurs att sträva efter att göra nya saker så ofta som jag bara kunde men framförallt ”get out of my comfort zone”. Två av mina vänner körde redan i Kungsbacka boxen och tipsade mig. Jag kommer ihåg att jag tänkte: Detta är ju något nytt, hur svårt kan det vara?

När jag väl kom hit tänkte jag mer att det här va ju……… annorlunda, och shit – det kanske kommer bli här som jag dör . Jag var uppriktigt livrädd varenda gång under de tre första månaderna när jag skulle sätta foten på den där svarta plastmattan och gå in i boxen.

Så mycket svåra ord och övningar och så jädra mycket slit av alla som deltog. MEN så mycket hjärta! Här tränar man för att bli bättre – varje gång. Alla pushar och stöttar varandra. Alla deltar på sin egen nivå, mot sina olika mål, men tillsammans så flyttar vi våra personliga bedrifter till nya höjder. Här jagar vi utveckling och gläds med varandras resultat. Idag ser jag fram emot vartenda pass och den där rädslan har övergått till en förtjusning av att äntligen få gå till boxen och träffa alla störtsköna medlemmar och köra skiten ur mig!

Första gången jag kände att det verkligen gick bra var när jag insåg att jag äntligen hittat något att göra som jag tycker är fantastiskt kul och utvecklande. Att knäcka de där första double unders, eller att fixa ett tresiffrigt marklyft – de känslorna är häftiga och fyllda med så mycket mer än glädje för mig. Lite som att vara barn på nytt och lära sig saker som man aldrig vågade drömma om. Lyfta tungt och vara snabbt är as coolt tycker jag!

Just nu jobbar jag på att fixa min greppstyrka och att klara av min första pull-up. När jag tänker på vilket som är det bästa minnet från CrossFit Kungsbacka finns det ju så många! StrongFit passet som tog mig tillbaka 20 år i tiden. Total utmattning och ingen muskel som ville lyda. Fullständigt utslagen och slutkörd och det enda jag kunde tänka var: YES! Jag har hittat träningsglädjen igen. Sen är jag en riktigt sucker för alla de där lycksaliga ögonen och glädjeskutten när någon tar ett personbästa. Ett underbart sätt att starta dagen på är att få tanka energi från ens egen och andras framgångar!

 

Är du intresserad av att komma igång med oss? Klicka på knappen!