1. Vad fick dig att börja med CrossFit?

Hade länge varit nyfiken på CrossFit och tyckt att det verkade ”bad-ass” men det var först efter att ha pratat med några CrossFit tjejer på en möhippa i dec 2014 som jag bestämde mig… i samband med detta såg jag ett erbjudande om en On Ramp kurs på CFKBA – taget!

  1. Vad var ditt första intryck? Hur har det förändrats?

Mitt första intryck var hur annorlunda det var från all annan träning som jag tidigare gjort. Efter att själv ha tränat i över 10 år så trodde jag att jag hade koll! Haha vad fel jag hade! För mig handlar CrossFit om att hela tiden utmana sig själv – att gå utanför sin ”comfort zone”. Att få en kroppsmedvetenhet utan en massa speglar, att kunna stå på händer, lyfta tyngre, springa längre/snabbare, hoppa högre. Det handlar om rörlighet, uthållighet, styrka, gemenskap, glädje, fysisk och mental utveckling – om att bli bättre!

  1. Vad var din första ”Bright Spot” när det verkligen gick bra?

Kanske inte min första, men min hittills STÖRSTA ”Bright Spot” var när jag kunde ta mig ut på min första löparrunda sedan en knäskada 17 år tidigare! Med rätt coachning, tunga (?) vikter och djupa knäböj har jag lyckats stärka, inte bara mina ben, utan även mitt knä – en mycket välkommen men oväntad bonus.

  1. Vad jobbar du på nu?

Min rörlighet! Har otroligt stela leder… Dessutom tycker jag det är grymt kul med marklyft och hoppas (!!) kunna lyfta 3-siffrigt innan årets slut (och kanske göra en pull-up eller två)

  1. Vad är ditt favoritminne från CrossFit Kungsbacka?

Det var i slutet på en WOD och en medlem var helt slut i kroppen med en massa armhävningar kvar att göra. I takt med alla hurra-rop och peppningar så dyker en efter en ner på golvet bredvid denna trötta medlem och gör armhävningar, trots att de var klara med WOD:en och därmed också slutkörda… De kämpade sig igenom och tog sig tillsammans över ”mål-linjen”! Detta minne är så starkt och symboliserar den gemenskap och glädje man upplever varje gång man kommer till CFKBA.