Har du en vän eller familjemedlem som vill vara med oss men är rädd?

Om jag fick en krona varje gång en klient har sagt “jag har en vän som vill börja med oss”(men ändå så dyker inte den där vännen, systern eller partnern upp) så skulle jag vara en rik coach.

Nu det senaste har jag valt att fråga några klienter varför deras vänner aldrig fullföljer det de säger och förklaringen har nästan alltid varit mer eller mindre “åh, hen är bara väldigt orolig för att hen inte är speciellt vältränad”.

Jag har lärt mig mycket under de åren jag har jobbat som coach och en av de svåraste sakerna för många när de ska bli medlem i ett gym är att bara gå in genom dörren den där första dagen. Rädslan över det okända kan vara fullkomligt förödande.

Så jag ska berätta vad jag ska göra. Jag tänker berätta exakt hur processen ser ut från stunden du hamnar på våran hemsida till slutet av din första 1-on-1 introduktion med en coach.

Efter att du gått in på vår hemsida och klickat dig vidare på “Kom igång” eller om du ringer oss så återkommer vi inom 24 timmar och du blir tilldelad en coach. Du kommer mest troligt att maila lite fram och tillbaka med den här coachen, eller ännu bättre, ett samtal. Ni kollar era scheman och bestämmer en tid för ditt första intromöte.

Efter det går du, kör, tar bussen eller cyklar till gymmet och du kommer att gå genom dörren.

Din coach kommer att hälsa på dig och ni kommer att sätta er ner och prata. Du läste rätt – prata!

Du kommer inte att bli vägd eller få dina mått tagna (om du inte vill det förstås) och du kommer inte att bli ”inkastad i elden” i en gruppklass av erfarna atleter.

Vad kommer ni att prata om?

Till en väldigt stor del är det här upp till dig. Men slutmålet är enkelt: se om vad vi gör passar dig.

Vi kommer att fråga dig om vad du vill och behöver och vad som fick dig att komma till just vårt gym. Det enda vi ber om är ärlighet från din sida. Om vi ska kunna hjälpa dig så måste du hjälpa oss genom att släppa ner ditt försvar lite och dela med dig till oss (det här kommer nog vara den mest otäcka biten under hela dagen för dig).

Varför är du här idag? Vad vill du verkligen få ut av det här? Vad vi är ute efter är ett RIKTIGT svar.

Anledningen till att vi alltid gör våra intron i en 1-on-1 miljö med en coach och en klient är för att ni två ska börja lära känna varandra och gemensamt komma fram till om ni kan arbeta tillsammans. Att upptäcka det i en gruppmiljö där 8 till 10 nya atleter svettas tillsammans är i princip omöjligt – och det här är också vad som särskiljer oss från många andra gym i området.

I slutet av eran konversation – oavsett om den är 20 minuter, 45 minuter eller en timma lång – så bestämmer ni gemensamt ifall det här är något att fortsätta med eller inte.

Efter det börjar du med en screening på tre tillfällen där din coach tittar på hur du rör dig, hur väl balanserad din styrka, kondition, rörlighet, koordination och mycket mer är.

När väl det är avklarat kan din coach ge en ungefärlig kalkyl över hur många personliga träningstillfällen du kommer att behöva innan du kan gå över till gruppklasser (det här beslutet kommer ni ta tillsammans baserat på dina mål och behov).

Sen, om du vill, bokar ni upp nästa session och det är då det roliga börjar…

Det är allt. Det är ungefär så otäckt som det kommer att bli att gå in genom dörren.

Om du har en vän eller familjemedlem som funderar på att bli medlem här men är alldeles för orolig för att ta första steget, tveka inte att skicka det här inlägget till dem för att ge dem den där pushen de behöver för att bli fit.

Inlägg skrivet av Jan Clingston

 

Är du intresserad av att komma igång med oss? Klicka på knappen!