En påminnelse om att alltid tävla: Sluta jämföra dig!

”Under 2010 arbetade jag som reporter vid de olympiska vinterspelen i Vancouver. Jag intervjuade guldmedaljörer, de som kom på sista plats och alla däremellan. Jag lärde mig en hel del under upplevelsen – om människor, om sport, och om livet. Men en av mina största lärdommar från de olympiska spelen, som kan låta förvånande med tanke på att OS är en av världens största evenemang inom tävlingsinriktad idrotts, är detta: I slutändan, till och med på de högsta nivåerna, är en persons tävling mot sig själv.”- Todd Devlin, reporter.

Jag vet, jag vet, det låter kliché- och vi har hört det sedan vi var 5 år gammal men jag tror att det är viktigt att påminna sig själv ibland att sluta jämföra dig själv mot andra, och att fokusera på att bli så bra som du kan vara .

Om du har tävlat i CrossFit Open, vet du förmodligen hur svårt det kan vara ibland. Du kanske har känt överlycklig med din insats och prestanda just efter varje workout, men sedan blev du förmodligen mer och mer ödmjuk och nedstämd varje gång du kontrollerat leaderboarden och såg din poäng sjunka längre ner i listan än vad du ville. Japp, Open har ett sätt att få även de bästa idrottare i världen ödmjuk, så till den grad att vi har glömt att ta oss tid att känna igen våra individuella förbättringar.

Även om du inte tävlar i Open, i den nuvarande världen vi lever i, där vi översvämmas av vad alla andra gör på sociala medier – gör det oerhört svårt att inte basera vår framgång på någon annans. Det är ingen överraskning många studier visar att sociala medier är kopplat till stress, ångest, depression etc … (https://www.psychologytoday.com/blog/media-spotlight/201609/when-social-media-sparks-depression). En 15-minuters Instagram session kan göra att någon känner sig otillräckliga och svartsjuk! Detta beror helt på att vi jämför vad vi ser andra gör.

Med detta bakom mig frågade jag ett gäng människor denna fråga: Vilket ögonblick i gymmet har du känt den mest stolt över dig själv?

En del av svaren inkluderade:

• Att få min första pull-up vid en ålder av 40, något jag aldrig trodde att jag skulle kunna göra.

• Att få min allra första muscle-up

• Marklyfta 150kg.

• Komma iväg till träningen 4 dagar i veckan under de senaste 6 månaderna

• Att tappa 10kg sedan han började

• Erövra min rädsla för att hoppa upp på en låda

Konstigt nog, eller kanske inte så konstigt, så handlade inte ett enda svar om att slå någon annan. Varje ögonblick någon var stolt över handlade om en personlig förbättring specifik för varje individ.

Jag tror att detta gäller livet också.

När du verkligen tänker på det, är det absurt att mäta våra vinster och förluster, framgångar och misslyckanden baserade på någon annan. Egentligen vet vi att vi är alla olika: Vår genetik, vår uppfostran, vårt förflutna, vår styrka, våra svagheter, och så vidare. Men vi glömmer detta på en daglig basis och låter vårt ego få det bästa av oss gång på gång, särskilt när vi bläddrar igenom vår sociala medier flöden.

Så bara sluta! Stoppa kontrollera leaderboarden om det känns värre. Sluta bläddra igenom Instagram innan du går till sängs. Och viktigast av allt sluta skylla på sociala medier. Det har ingenting att göra med sociala medier och allt att göra med den som utför scrollningen nedför mobilskärmen (dvs dig).

Jag föreslår inte att du bör anta en inställning till livet där alla som deltar bör få en medalj. Tävling kan vara bra. Att ha höga målsättningar är viktigt. Att pusha dig själv till nya höjder är också viktigt. Men lika viktigt är att erkänna vem det är du egentligen tävlar mot. Och du hittar den personen genom att titta i en spegel.

Inlägg skrivet av Jan Clingston

 

Är du intresserad av att komma igång med oss? Klicka på knappen!