Så, en liten introduktion…
Det var ett tag sedan jag skrev någonting i ett längre format men tanken är att det ska förändras!

Tanken är att jag, tillsammans med mina coacher ska få ut minst ett blogginlägg per vecka om varierande ämnen. Så, som första inlägg på flera månader tänkte jag skriva lite om en grupp vi är anslutna till och vad det egentligen innebär för dig som kund.

MadLab Group

madlab-logo-w-text-e1439916356107

 

 

 

Om du har varit kund hos oss ett tag kan det hända att du har hört att vi är en del av något som kallas MadLab Group (http://madlabgroup.com/).

Men vad exakt är MadLab Group? Och på vilket sätt påverkar det dig?

MadLab Group är ett nätverk av gym runt om i världen som har arbetat tillsammans för att lista ut bästa praxis. Med andra ord, lista ut hur man ska driva ett gym för att leverera bästa resultat för kunderna, coacherna och företaget.

5 delar av MadLab Group som gäller DIG – kunden

5. Fundamentals/Personlig Träning

När du startade din träning med oss gick du mest troligt igenom ett 1-on-1 möte med en coach, sedan ett antal personliga träningstillfällen med samma coach där hen arbetade med dig på dina styrkor och begränsningar och fick dig redo för klasserna i en fart som var bekväm för dig.

Om vi har gjort saker rätt har du antagligen utvecklat en relation med den här coachen och känner att du har någon i ditt hörn som hjälper dig att nå dina hälso och träningsmål.

Kan du tänka dig hur det skulle vara utan att ha gått igenom någon typ av träning innan du började delta i klasserna? Om någon hade bett dig att göra en Snatch på dag 2? Det hade antagligen inte gått så bra, eller hur?

Många gym gör precis det: De kastar dig direkt in i vanliga gruppklasser eller så sätter de in dig i en nybörjargrupp med 12 andra personer och du får aldrig lära dig rörelserna ordentligt för du får aldrig tillräckligt med one-on-one uppmärksamhet. I det bästa av fallen så klarar du dig för att du råkar röra dig bra och är atletisk. I det sämsta av fallen skadar du dig, blir överväldigad eller slutar. Genom allt det, får du aldrig en chans att lära känna din coach. Mest troligt får du inte ens möjligheten till att ha en personlig coach.

Ett one-on-one möte, följt av personlig träning, är en del av hur MadLab arbetar. Vi har upptäckt att det är bäst för prestation, för hälsa, säkerhet och långsiktighet i gymmet.

4. Coach for Life

Vi är inte intresserade av kunder med ett nyårslöfte. Vi är intresserade av kunder som letar efter en coach och ett träningsprogram som kommer att hålla dem hälsosamma och redo för allt vad livet kan kasta på dem.

På samma sätt som många kan ha samma doktor hela livet så är vår förhoppning att din MadLab coach blir din hälso, fitness, välmående och nutritions coach för resten av livet – någon du kan vända dig till när du är 20, 40 och 85 år gammal.

Tro det eller ej, men det här är OVANLIGT inom fitness industrin idag. Vad som är mer vanligt är att personliga tränare och CrossFit coacher stannar ett par år inom branschen. Anledningen till att de lämnar branschen är att de inte kan försörja sig som tränare eller coacher. För kunden innebär det att gymmet du är på ofta får dras med ett stort flöde av coacher på väg in och ut ur verksamheten.

MadLabs största mål är att professionalisera branschen så att coacherna kan tjäna en professionell lön och faktiskt göra det till en karriär – vilket innebär att de kommer att vara kvar i flera år, rentav årtionden.

För DIG innebär det här att du inte kommer att behöva byta coach hela tiden, du kommer ha någon i ditt hörn för resten av ditt liv.

3. MadLab tränade Coacher

Låt mig vara brutalt ärlig: Fitnessindustrin är rejält F-ed up. Vem som helst kan kalla sig personlig tränare, oavsett om hen tog en helgkurs eller genomgick ett 4-års program.

Alla coacher inom MadLab går igenom en två år lång Apprentice Coach Diploma program (MadLab PCDP – Professional Coach Diploma Program).

Kort sagt, din coach vet vad hen pratar om – hur du hela tiden ska arbeta för att nå dina mål och hålla dig skadefri på vägen.

2. Hybridmedlemskap

Kanske har du fått möjligheten att ta del av våra hybridmedlemskap eller så kanske inte.

Men en av delarna i ett MadLab gym är att du alltid har möjligheten till extra one-on-one personliga träningstillfällen utöver dina gruppklasser – även om du har varit med oss från början – med din coach för att arbeta på specifika svagheter eller skickligheter du vill bli bättre på. Ett annat alternativ är att prata med din coach om att få ett individualiserat program.

1. Världsomvälvande nätverk av gym

Om du reser, endera inom arbetet eller bara för nöjes skull, så finns det MadLab gym överallt runtom i världen.

När du dyker upp till ett MadLab gym i en annan stad och du berättar att du är ifrån ett annat MadLab gym så kommer du inte bara vara trygg i att du kommer att bli väl omhändertagen, du kommer att få en kunglig behandling från de inom MadLab familjen!

Är du intresserad av att komma igång med oss? Klicka på knappen!