Med nyfikenhet och uppmärksamhet – det tror jag är bästa sättet att klara sig ur den här knasiga tiden med förnuftet i behåll. Och då menar jag inte nyfiken på vad andra tycker eller gör eller nyfiken på det där viruset. Jag tror vi behöver tänka på andra saker också så jag menar nyfiken som i att lära sig nya saker och som i att vara uppmärksam när vi utför de sakerna du gör varje dag. Jag menar nyfiken som i att reflektera över sina vanor, sina värderingar, sin livsstil. Nyfiken som i att prova något nytt men också som i att fortsätta öva och utveckla det du redan vet. 

Med nyfikenhet och uppmärksamhet kan vi ta oss ur ett slentrianmässigt beteende och helt enkelt prestera och må bättre. Jag tänker också att vi blir lite mindre dömande om vi istället har mer uppmärksamheten på vad vi själva gör och att vi därmed också får lite härligare liv.

Inom CrossFit och inom gymnastik pratar vi ofta om virtuositet som “performing the common uncommonly well.” Att göra det vanliga, ovanligt bra. Ska vi inte testa. Just i de här tiderna. Ge oss själva det.

Som coacher försöker vi alltid att sträva efter att gå in med nyfikenhet, uppmärksamhet och närvaro i varje pass men privat däremot, är det inte alltid så himla lätt. Att göra det där vanliga ovanligt bra. Men vi kan väl försöka. Många, inklusive jag, har ju lite extra tid nu. Varför inte passa på att ta ett steg tillbaka och öva på grunden. Göra de där knäböjen eller kanske anmäla dig till en 6 Week Challenge. Kombinera det med att lära dig något helt nytt. Go bananas. Börja spela ett instrument, lär dig en framåtvolt eller plocka fram rubiks kub. Det här är alltså mina, helt subjektiva, rekommendationer för precis nu;

  • väck din nyfikenhet för nytt och gammalt.
  • gör det vanliga ovanligt bra.
  • gå tillbaks till grunden (både träning men kanske också värderingar???)
  • lär dig något helt nytt (obs. om du ska lära dig något helt nytt måste du öva, öva öva och öva med uppmärksamhet.

    “I fear not the man who practised ten thousand kicks, I fear the man who has practised one kick ten thousand times.” Bruce Lee

    Med styrka och energi
    Coach Kitt