Fat, Sick And Nearly Dead

Satt i helgen och kollade på en dokumentär som jag blivit tipsad om – fat, sick and nearly dead hette den. Den handlar om en kille i medelåldern som prioriterat sin karriär i livet och satt sin hälsa åt sidan, vilket innebär ingen motion men framför allt så har hans kost bestått av mest skräpmat. Detta har gjort att han har fått en sjukdom som slår ut hans immunsystem och ger han utslag på kroppen. Han äter  massa olika mediciner till följd av detta och dessa har i sin tur biverkningar som han får leva med.

Joe, som han heter, har en teori att likväl som kroppen läker ett rivsår så kan kroppen läka det som är trasigt inuti med och för att göra detta så ska han gå på en juicediet i 60 dagar. Detta för att säkerställa att kroppen får all den näring i form av vitaminer, mineraler och antioxidanter som den behöver och eftersom han byggt upp en fettreserv så ska kroppen klara att ta ifrån den. Allt detta sker givetvis i samråd med läkare som kollar hans värden med jämna mellanrum.

Nu säger jag inte att vi ska gå på juicediet hädanefter utan det som jag tyckte var intressant med denna dokumentär var om man ser till den stora bilden att stoppar vi skit i oss så får vi skit tillbaka. Och detta visar även på hur viktigt det vi stoppar i oss är och inte bara om vi ska bränna fett eller bygga muskler utan för våran hälsas skull så vi inte drar på oss massa livsstilsrelaterade sjukdomar. Och hur viktig näringen är för att vi ska orka både fysiskt och mentalt eller som ett av mina favorit citat säger ”pissar du i tanken på bilen så förväntar du dig inte att den ska rulla efteråt”.

Denna dokumentären går att hitta på netflix om ni skulle vara intresserade att se den, det finns både en etta och en tvåa. Jag kan varmt rekommendera den i alla fall.

Ha en riktigt go vecka    –   Mattias

20160502_4621

Är du intresserad av att komma igång med oss? Klicka på knappen!